Microsoft Mesh, un cocktail colaborativ de Real, Virtual și Augmentat

Pentru peste 40% dintre directori și manageri, cea mai mare provocare în munca remote/hibridă este dificultatea de a construi relații. Luați cifra în sine cu prudență, chiar dacă este din Microsoft Work Trend Index, dar rețineți că este un procent ridicat. Ce vrea să spună analiza este că, dincolo de tehnologia și digitalizare, conexiunile umane profunde cresc implicarea și stimulează performanța. 

10 iulie 2024

Mai multe detalii

Secure by Design, conceptul care transformă din temelii securitatea cibernetică

14 iunie 2024

Pentru că avem un parteneriat solid cu Lenovo, ne-am bucurat să auzim că la începutul lunii iunie producătorul a anunțat, că își asumă angajamentul Secure by Design. Este un prilej excelent pentru a înțelege mai bine această inițiativă, care promite să devină, în timp, o adevărată certificare a securității. Cum? Prin integrarea măsurilor de securitate cibernetică în fiecare etapă a procesului de proiectare și dezvoltare a unui produs.

Mai multe detalii

Ce beneficii aduce un expert IT in-house pentru afacerea ta

3 iunie 2024

Mentenanța IT este vitală pentru orice companie modernă deoarece ajută la buna funcționare a echipamentelor (servere, stocare, rețea) a aplicațiilor și serviciilor cloud și asigură protecția datelor. Pe de altă parte, lipsa experților și a resurselor pentru o mentenanța IT corectă și continuă poate paraliza o afacere.

Mai multe detalii

Ce prevede Directiva NIS 2 și ce organizații trebuie să o respecte

10 aprilie 2024

Pentru că în media se discută mult despre Directiva NIS 2, noua reglementare cu privire la respectarea regulilor de securitate cibernetică, termenul cu siguranță vă este cunoscut. Circulă însă și numeroase informații incomplete sau eronate, așa că încercăm să explicăm de la început ce prevede această nouă directivă și mai ales cui se aplică.

Mai multe detalii

2 schimbări majore în sistemul de licențiere VMware pe care e bine să le știi

11 martie 2024

Atunci când un furnizor de tehnologie este achiziționat de o altă companie, adesea apar schimbări în modul de licențiere și relațiile comerciale. În toamna anului trecut, celebra companie de virtualizare VMware a fost achiziționată de Broadcom, pentru suma de 69 miliarde USD. Imediat după finalizarea achiziției, Broadcom a planificat o serie de modificări semnificative în modelul de business.

Mai multe detalii

Apple pentru business, de la companii mici și micro la antreprenori

13 februarie 2024

La nivel global, dar și în România, tot mai multe voci din mediul digital recomandă utilizarea Apple pentru business, chiar și în companii mici sau micro. Până recent, exista preconcepția că Apple este o marcă destinată cu precădere profesioniștilor din industriile creative sau companiilor mari care își permit dispozitive premium. 

Mai multe detalii

Citeste mai mult

5 Tendințe Tehnologice de urmărit în 2024

18 ianuarie 2024

În acest blogpost, evidențiem câteva tendințe tehnologice relevante din perspectiva activității Pras Consulting, fără a avea pretenția că sunt cele mai importante din industrie. Am realizat o sinteză pentru că există atât de multe noutăți, atât la nivelul tehnologiilor pentru utilizare individuală, cât și pentru business, încât este nevoie de mult timp pentru a le documenta. Iată un top 5 endințe tehnologice de urmărit în 2024 din perspectiva noastră:

Mai multe detalii