„Bună ziua, avem și noi o problemă: ne-a picat serverul (de mail/web/fișiere/producție ș.a.m.d.), ne puteți ajuta?“

Primim astfel de cereri – nu doar pe zona de servere, ci și de soluții de stocare, echipamente de rețea, stații de lucru etc. – în fiecare lună din partea unor companii cu care nu am mai interacționat până la momentul solicitării. Și, în majoritatea cazurilor, răspunsul este unul afirmativ – ne deplasăm la fața locului, constatăm despre ce este vorba, identificăm soluția de remediere, o agreăm împreună cu solicitantul și o punem în practică.
Timpul de intervenție și remediere a problemei respective este condiționat însă de trei factori:

  • nivelul de disponibilitate al specialiștilor noștri – pentru că, totuși, prioritare sunt proiectele și clienții PRAS;
  • complexitatea problemei – care, de multe ori, este subevaluată de către reclamant;
  • costul efectiv pe care îl presupune remedierea problemei reclamate – nu multe companii sunt dispuse să accepte – din prima, cel puțin – cheltuiala aferentă, care trebuie argumentată temeinic.

Situația e complicată de faptul că, în astfel de situații, solicitanții se confruntă cu probleme stringente pe care și le doresc rezolvate pe loc dacă se poate. Și cu costuri minime...

Uneori, acest lucru este posibil. Alteori – nu, pentru că problema semnalată este, de fapt, doar un simptom al unei cauze mai complicate, care s-a acutizat fără a fi decelată în timp util.
Și, pe undeva, acest lucru este normal, deoarece pentru orice organizație soluțiile IT reprezintă un facilitator al proceselor de business, nu obiectul de activitate în sine. Așa că este explicabil de ce, în majoritatea cazurilor, suntem solicitați să „tratăm“ efectele și nu cauza – pe de o parte, pentru că puține companii dețin competențele necesare unui diagnostic corect, iar pe de altă parte pentru că... unii se duc la doctor abia când le ajunge cuțitul la os!

De la Hipocrat încoace știm însă că e mai ușor să previi o boală decât să o tratezi. De aceea, recomandăm tuturor companiilor să adopte o abordare proactivă. Adică să nu ajungă în situația de a solicita intervenții ad-hoc, ci să facă trecerea către nivelul de mentenanță predictivă.
Mentenanța, în sine, este nu doar utilă, ci mai ales necesară (după cum am explicat, pe larg, aici), însă predictibilitatea aduce beneficii imediate companiilor.

Concret, prin serviciile de mentenanță predictivă pe care vi le furnizăm vă ajutăm să reduceți costurile. De exemplu, specialiștii PRAS pot depista în timp util dacă unul din serverele dvs. începe să nu mai facă față nivelului de încărcare și vă pot recomanda măsurile care se impun pentru a nu ajunge într-o situație critică. Poate fi vorba de un upgrade de CPU (dacă este posibil), de RAM, de extinderea capacității de stocare, de crearea unor noi configurații etc. Practic, vă ajutăm să minimizați investițiile și să extindeți durata de viață a componentelor infrastructurii hardware.
În cazul în care se impune, totuși, înlocuirea echipamentului, tot noi vă anunțăm din timp că acest lucru este necesar, vă ajutăm să alegeți produsul adecvat cerințelor, bugetului și modului de dezvoltare a business-ului dvs., să îl instalați, configurați și să îl folosiți la capacitate optimă. Mai mult însă, specialiștii PRAS vă ajută și să refolosiți echipamentele înlocuite – de exemplu un server „dezafectat“ poate fi reconfigurat pentru a servi ca soluție de backup. Dacă nu sunteți convinși încă de necesitatea unei astfel de soluții, puteți afla aici dacă merită să vă asumați riscurile.

Practic, serviciile de mentenanță predictivă livrate de PRAS vă ajută să vă:

  • reduceți costurile;
  • îmbunătățiți nivelul de disponibilitate al infrastructurii;
  • extindeți durata de viață a echipamentelor hardware.

Și pentru că știm că nicio companie nu seamănă cu alta, pachetele noastre de servicii sunt structurate pe mai multe niveluri.

Contactați-ne și specialiștii noștri vă vor ajuta să-l alegeți pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor și bugetului companiei dvs.