Secretul unei relații de 14 ani este...
Sa fii cu un pas înaintea partenerului!

Ştiţi care este diferenţa dintre un vendor de soluţii software şi un furnizor de servicii externalizate? Pentru un vendor, odată încheiat procesul de achiziţie, importanţa clientului începe, inevitabil, să scadă. Vendorii sunt obligați,  prin modelul lor de business, să îşi concentreze atenţia pe identificarea cât mai rapidă a unui alt posibil cumpărător. Sigur, există și serviciile de suport, dar ‒ să fim rezonabili! ‒ nu ele reprezintă principala sursă de venit a unui vendor...

În schimb, furnizorul de servicii IT externalizate este interesat constant și în cel mai înalt grad de satisfacţie, deoarece recurența reprezintă succesul activității sale.

De aceea, considerăm că un client longeviv reprezintă cea mai bună recomandare pentru un furnizor de servicii IT externalizate. Global Remote Services (GRS) este o astfel de referință şi ne mândrim cu faptul că lucrăm împreună de 14 ani. Adică de când GRS a început să activeze pe piaţa Call Center-elor din România şi a decis că este mai rentabil să apeleze la o firmă specializată în domeniul IT ‒ şi, mai ales, pe nişa sistemelor pentru centrele de apel ‒ decât să îşi dezvolte propriul departament IT in-house.

Rentabil nu înseamnă însă doar economii cu resursele umane. Evident, reducerile de costuri nu sunt deloc de neglijat (dacă nu sunteţi la curent cu evoluţia "preţurilor" pe piaţa muncii în domeniul IT, aruncaţi o privire aici)

Rentabil înseamnă şi calitatea serviciilor (QoS) garantată contractual, timpi de intervenţie respectaţi cu strictețe, flexibilitate în abordarea problemelor, şi ‒ mai ales! ‒ atenţie permanentă la nevoile şi cerinţele clientului.

Iar relaţia cu GRS e dovada concretă că reuşim să facem toate aceste lucruri şi să le facem bine. Am pornit împreună la drum dezvoltând o reţea de 15 calculatoare şi am ajuns să gestionăm una de peste 400 de staţii de lucru, să facem interconectări dificile cu reţelele eterogene ale clienţilor GRS, să implementăm tehnologii şi soluţii noi pentru piața locală, să realizăm integrări complexe între sediul din Bucureşti şi cele din Piatra Neamţ şi Suceava. Și mai mult ca sigur ne aşteaptă proiecte şi mai provocatoare.

Secretul relației noastre? Evoluăm în pas cu clientul. De fapt, ca să fiu corect, cu un pas înaintea lui, pentru că trebuie să fim pregătiţi să răspundem prompt la orice cerință a sa. Şi reușim de 14 ani.

Este adevărat însă că longevitatea nu este doar meritul nostru, ci şi al partenerului (ca în orice relaţie, vina se împarte...). Am beneficiat de avantajul că GRS a înţeles încă de la intrarea pe piaţă ca outsourcing-ul este sinonim cu specializarea. Sau cum spuneam data trecută ‒ în mai multe cuvinte, evident ‒ că este mai eficient să apelezi la un mecanic profesionist atunci când îţi repari maşina, decât să încerci să o faci tu singur. (Metafora auto la care mă refer o puteţi citi in extenso aici)

Din fericire, Cosmin Răducu, Directorul General al GRS, este mai concis: „Dacă nu ai un sistem IT stabil, riști să pierzi enorm. PRAS Consulting a înțeles foarte bine acest lucru și ne-a oferit soluția de care aveam nevoie.“

Q.E.D.

Aici puteţi vedea ce am făcut pentru GRS din 2004 încoace.

Iar aici ne puteţi contacta dacă doriţi să aflaţi alte referinţe şi ce ofertă de servicii avem pentru compania dvs.