„Any kind of crisis can be good. It wakes you up!“

Nimeni nu poate nega că în 2020 cu toții am fost obligați să ne „trezim“ și să învățăm lucruri noi: să muncim la distanță, să interacționăm virtual, să învățăm online și să ne distrăm stând izolați...

Lecțiile nu s-au terminat încă, dar noi credem că există deja o serie de „învățături“ cărora merită să le acordați atenție, pentru că efectele lor se fac deja simțite și vor deveni mai evidente în 2021.

Iată câteva care ne vor afecta, direct sau indirect, pe toți:

  • Minați bitcoin, nu aur! Pentru prima oară în istoria monedei virtuale, valoarea acesteia a depășit-o pe cea a unciei de aur. În septembrie, un bitcoin era cotat la 10.000 USD și în nici trei luni a depășit 20.000 USD, și continuă să crească. Per total, criptomoneda a avut un salt de 370% față de minimul înregistrat în urmă cu 12 luni, motiv pentru care din ce în ce mai mulți traderi consideră că bitcoin este „The new gold”. Și când te gândești că în 2010, când a fost lansat pe piață, 1 Bitcoin era vândut la 0,03 USD!

  • Nu vă lăsați prea mult angajații acasă – dau semne că vor înapoi la serviciu. Asta nu înseamnă că munca la distanță nu este eficientă, ci doar că telesalariații vor să revină – măcar din când în când – la vechiul model de lucru. Potrivit Wakefield Research, 94% dintre ei și-ar dori să ajungă cel puțin o zi pe săptămână la birou. Motivele sunt diverse, de la teama că regresează în carieră – pe care o încearcă mai bine de jumătate dintre angajați (conform Blind), la nevoia de a schimba atmosfera de lucru și a scăpa un pic de familie. (Doar 1 din 5 au recunoscut o asemenea „blasfemie“ și, cel mai probabil, au avut curaj sub protecția anonimatului...)

  • Mai tăiați din ședințele virtuale – au început să se instaleze plictiseala și oboseala. Există deja și un termen consacrat – „Video call fatigue“ – și aproape o treime dintre angajații care lucrează la distanță susțin că prezintă simptomele adecvate: stări de anxietate, insomnie, dureri de cap etc. Potrivit unui sondaj Robert Half, 24% dintre telesalariați susțin că ședințele virtuale sunt ineficiente și obositoare. Explicabil, având în vedere că un angajat care lucrează la distanță petrece, în medie pe săptămână, trei ore și 12 minute în apeluri video, pregătirea fizică și psihică înainte de a se conecta durează circa 47 de minute, iar ulterior îi sunt necesare alte 18 minute pentru a putea reveni în „work-mode“. (Date complete despre cauzele și efectele „Video call fatigue“ găsiți aici.)

  • Atenție la cum gestionați conturile de social media – acționează ca un bumerang! Izolarea și lucrul la distanță au generat, inevitabil, o creștere a timpului petrecut pe rețelele sociale – 72% dintre angajați alocă mai mult timp consumului de informații, iar 43% și pentru postări. Problema e că numărul celor nemulțumiți de ce le oferă angajatorii a crescut și anul acesta; mai bine de o treime din bugetele pentru comunicarea de criză au fost alocate atenuării efectelor criticilor postate pe rețele. Gartner avertizează că fenomenul se va intensifica în următorii doi ani, la nivelul tuturor sectoarelor de activitate și a categoriilor de job-uri, și că angajații vor prinde tot mai mult curaj să-și exprime public opiniile față de condițiile de muncă și practicile de business ale angajatorilor.

  • Neatenția costă, iar amenzile ANSPDCP ustură. Scurgerile de informații confidențiale din interiorul companiilor sunt tot mai frecvente. Atenție însă! – nu este vorba de efectele unor atacuri informatice, ci de acte mai mult sau mai puțin voluntare. Cel mai recent exemplu în acest sens este cel al secretarului de stat belgian Eva De Bleeker, care a publicat pe Twitter lista celor șase vaccinuri împotriva SARS-CoV-2 comandate de Comisia Europeană, cu tot cu lista prețurilor agreate cu producătorii. La nivel local este relevant cazul unei mari bănci din România, ai cărei angajați au pasat între ei declarația „amuzantă“ a unui client (care și-a justificat retragerea de numerar într-un mod inedit), până când aceasta a ajuns publică pe internet. Amuzamentul generalizat s-a soldat cu o amendă contravențională de 100.000 de euro, aplicată prompt de ANSPDCP pentru încălcarea prevederilor GDPR.

Și lista rămâne deschisă, pentru că efectele secundare ale COVID-19 sunt numeroase, greu de intuit și corelat, mai ales când în ecuație este prezentă și tehnologia.

Prin urmare, lecțiile pandemiei continuă și trebuie deprinse din mers. Așa că:

Spor la învățat și să ne vedem sănătoși în 2021!

Sărbători liniștite!