V-ați gândit vreodată ce asemănare există între un supermarket și un integrator de sistem? Dacă nu, vă invit la un scurt exercițiu de... similitudine.

Să pornim de la un adevăr evident: Românilor le plac supermarketurile.
Și nu doar cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, ci tot anul. În 2012 studiile arătau că 50% dintre români preferă să meargă la hypermarket decât la piață sau la magazinele mici. În trei ani, procentul „adepților“ super-hyper a crescut la peste 80% și de atunci se menține constant.

Motivaţia este simplă: oferta este foarte bogată, de la mai multi furnizori şi prin urmare plaja de prețuri şi caracteristici este mai mare. Cerinţele sunt acoperite printr-o singură interacţiune, iar economia de timp şi efort este semnificativă.

„Argumentația“ de mai sus se regăseşte, într-o bună măsură și la companiile cu care am lucrat de-a lungul timpului în proiecte de tip „greenfield“. Evident că motivele pentru care acestea au ales să lucreze cu PRAS în postura integrator de sistem și nu direct cu mai mulţi vendori de soluții, sunt mai elaborate decât în cazul alegerii supermarketurilor.

În primul rând este vorba de faptul că un integrator de sistem care preia un proiect de la nivelul zero construiește arhitectura informatică astfel încât aceasta să funcționeze din start ca un tot unitar.
Este un avantaj important atât în ceea privește implementarea și dezvoltarea sistemelor IT și a fluxurilor de lucru, cât și în rezolvarea problemelor de integrare și compatibilitate care apar inevitabil atunci când se lucrează cu mai mulți furnizori. Situație în care, în marea majoritate a cazurilor, începe un adevărat tiki-taka cu responsabilitățile, care se finalizează nu cu gol ci cu depășiri de termene și de buget.
Atunci când însă proiectul greenfield se realizează sub tutela unui integrator, astfel de riscuri dispar pentru că, practic, acesta nu mai are cui să delege responsabilitățile, pe care și le asumă de unul singur. Rezultatul – avantaj client, vizibil și în fluența cu care se realizează managementul de proiect.
Este un câștig care se reflectă însă și în modul de gestionare a costurilor proiectului. Și asta nu doar pentru că depășirile de buget nu mai pot fi atribuite unui terț, ci și pentru că un integrator, prin relațiile de parteneriat pe care le are și business-ul de volum pe care îl realizează cu respectivii parteneri tehnologici, asigură posibilitatea obținerii de discount-uri consistente la achiziționarea de produse hardware, software și de licențe.

Reușita unui proiect –– fie el de tip greenfiled sau nu – nu ține însă doar de timp și bani, ci și de mdoul în care răspund soluțiile implementate nevoilor clientului. Ori, aici, faptul că abordarea consultativă este parte integrantă din fișa postului unui integrator reprezintă un avantaj net în fața vendorilor de soluții.
Și asta pentru că, spre deosebire de un furnizor, un integrator are tot interesul să livreze clientului soluțiile care răspund cel mai bine necesităților și cerințelor acestuia, și nu un produs anume. Concret, chiar dacă noi, la PRAS, avem relații de parteneriat cu o serie extinsă de vendori, prioritatea noastră este ca întreg proiectul pe care îl realizăm să funcționeze la parametrii așteptați, pentru că el ne generează de fapt plusvaloarea.

Nu în ultimul rând, lucrul cu un integrator de sistem simplifică procesele de mentenanță și dezvoltările ulterioare. Este evident mai ușor pentru o companie să negocieze timpi de intervenție și SLA-uri și să își rezolve problemele apelând la un singur interlocutor, respectiv un integrator de sistem care are competențele necesare pe mai multe domenii, decât să o facă interacționând cu mai mulți furnizori de soluții care au o expertiză limitată la tehnologia pe care o vând. La fel cum este și mai eficient și rentabil să realizeze dezvoltările cu un partener care cunoaște și înțelege modul de funcționare al întregii infrastructuri IT, nu doar al anumitor componente.

Așa cum spuneam, competențele multi-vendor ale unui integrator reprezintă un avantaj competitiv important. Noi, la PRAS, ne-am concentrat însă pe dezvoltarea acestor abilități la un nivel superior, peste media pieței, astfel încât să putem acoperi eficient cât mai mult dintr-un proiect greenfield. De exemplu, finalul acesta de an ne prinde lucrând la un proiect unde nu ne rezumăm doar la implementarea și dezvoltarea infrastructurii hardware & software, ci în care realizăm și partea de back-up pe zona de electroalimentare, integrăm și sistemele de securitate fizică cu cele de control acces și cu soluțiile de monitorizare și pontaj, instalăm și configurăm și sistemele de stingere incendii, și cel de telecomunicații dedicat mediului industrial ș.a.m.d.
Realizăm toate aceste procese într-o abordare integrată, care ne ajută să ne valorificăm competențele, iar clientului îi generează economii reale, fără a face rabat la calitate. Iar dacă clientul este mulțumit, atunci câștigăm și noi.

Prin urmare, este clar de ce răspunsul nostru la întrebarea din titlu este... d'Artagnan!

Dacă doriți să aflați mai multe despre cum vă putem ajuta în realizarea unui proiect pornit de la zero, contactați-ne oricand.

Dar până atunci: Sărbători fericite, la mulți ani și la cât mai multe proiecte reușite în 2019!