Vestea săptămânii este că ne-am recertificat ca Microsoft Gold Partner pentru următorul an. Este mai mult o realizare decât o noutate, deoarece avem acest nivel de colaborare cu Microsoft încă din 2007. Am putea spune că tehnologiile Microsoft ne-au intrat în ADN şi că nivelul de specializare al echipei noastre este de top. De altfel, toţi colegii noștri tehnici au cel puţin o certificare profesională Microsoft. Certificarea GOLD arată cel mai ridicat nivel de parteneriat cu Microsoft şi se acordă anual în funcţie de un anumit scor, pe multiple arii/sub-arii de specializare: Infrastructură (dezvoltare şi integrare, platforme cloud, devops, data center), Aplicaţii de Business (cloud, EPR, CRM), Date şi Inteligenţă Artificială (data analytics, data platform), Workplace (colaborare, comunicare, productivitate, mobilitate etc).

Istoric vorbind, am urmărit întotdeauna să ne certificăm pe tehnologiile nou apărute şi să facem din această specializare de avangardă un diferenţiator. De-a lungul anilor am fost certificati GOLD pe diverse tehnologii, în ultimul an avem nivel GOLD pe: Data Center și Messaging. De asemenea, avem nivel Silver pe mai multe arii de competențe asociate serviciilor Microsoft cloud.

Ce înseamnă însă pentru clienţii Pras existenţa unei certificări Gold?

În esenţă este o garanţie că stăpânim tehnologia şi că Microsoft are încredere în ceea ce facem. Complementar, arată că avem acces la ultimele dezvoltări şi la cel mai bun nivel de suport. Suportul oferit de Microsoft partenerilor Gold este superior şi se derulează pe mai multe canale: Regional Service Center, Partner Support Comunity, Product Support, Signature Support şi acoperă practic orice scenariu de utilizare. În calitate de partener Gold avem alte uşi deschise în relaţia cu Microsoft şi pentru a rezolva o problemă apărută la implementarea unui produs putem escalada situația până chiar la echipa care a dezvoltat produsul. Prin urmare, vom găsi răspunsuri la problemele tehnice într-un timp mult mai scurt, iar calitatea serviciilor va creşte. Pentru business aceasta înseamnă reducerea riscurilor asociate utilizării unei tehnologii, atât ca implementare cât şi ca intervenţie într-o situaţie de downtime.

Totodată avem acces la resurse suplimentare, inclusiv licenţe şi subscripţii cloud gratuite pe care să le utilizăm ca trial în proiecte. Putem astfel să testăm idei, concepte sau funcţionalităţi şi să ne convingem împreună de valoarea adăugată a unei soluţii, fără costuri suplimentare. La nivel de echipă, prin Partner University, un centru global de training, angajaţii au acces la documentație şi training pentru a-şi creşte nivelul de competenţă pe anumite arii tehnologice.

În concluzie, suntem pregătiţi. Testaţi-ne abilităţile.