La nivel global, dar și în România, tot mai multe voci din mediul digital recomandă utilizarea Apple pentru business, chiar și în companii mici sau micro. Până recent, exista preconcepția că Apple este o marcă destinată cu precădere profesioniștilor din industriile creative sau companiilor mari care își permit dispozitive premium. Realitatea diferă, iar în mod curent, prin calitate și fiabilitate, dar și posibilitatea de a rula pe MacOS aproape orice aplicație de business, alegerea produselor Apple pentru business este 100% justificată/

Dacă doriți să utilizați Apple pentru business dar aveți nevoie de argumente, le aveți mai jos:

Utilizare simplă și colaborare facilă

Toate dispozitivele Apple sunt la fel de ușor de utilizat ca iPhone-ul. Au apus vremurile când iOS avea o experiență complet diferită față de Windows și necesită o perioadă lungă de acomodare. Datorită Asistentului de Configurare, orice dispozitiv va fi gata de utilizare într-un timp record, iar ulterior va beneficia de actualizări automate și gratuite. Mai mult, indiferent de tipul de dispozitiv: telefon, tabletă, laptop sau desktop, toate funcționează în același mod intuitiv, astfel încât trecerea de la un dispozitiv la altul este foarte fluentă.
Un aspect extrem de important este că toate dispozitivele Apple au fost concepute să funcționeze împreună. Aceasta înseamnă că aplicațiile și fișierele se sincronizează automat pe fiecare dintre ele. Cu iCloud, AirDrop și iMessage, este ușor să colaborezi, să partajezi documente și să te conectezi în timp real cu ceilalți membri ai echipei. Pentru colaborare pot fi utilizate platformele tradiționale (Teams, Webex, Google Meet, Zoom) sau aplicația FaceTime  care permite efectuarea de apeluri video de pe toate dispozitivele Apple.

Hardware de calitate

Dispozitivele Apple nu se evidențiază doar prin design. Toată arhitectura este de calitate, de la procesoarele proprietare, la display-urile Retina de 4K-6K și . luminozitate de pana la 1600 niți, sunetul premium și autonomia excepțională a bateriei. Încă din 2020, Apple a început să renunțe la procesoarele Intel în favoarea propriilor procesoare (M1, M1 Pro, M1 Max, M2, M2 Pro, M2 Max), care au adus noi standarde de putere, viteză și eficiență. Aplicațiile grafice rulează incomparabil mai bine, iar pe dispozitivele mobile utilizatorii pot lucra o zi întreagă fără să încarce bateria.

Aplicații pentru toate scenariile

Aplicațiile care nu rulează pe Mac au devenit excepții. Cele mai utilizate aplicații în mediul de birou, Microsoft Excel, Word și PowerPoint, există pentru mediul Apple de mulți ani și sunt permanent actualizate. De asemenea, aplicațiile de business de tip ERP și CRM au, în majoritatea cazurilor, clienți desktop și mobili pentru MacOS și iOS. În plus, cele mai moderne și utile aplicații (Teams, Canva, Photoshop etc.) rulează acum din cloud și sunt accesibile indiferent dacă te afli la birou, pe șantier, în depozit sau la magazin. Iar dacă spre exemplu, un angajat nu doreste sa folosească PowerPoint sau Prezi, există Apple Keynote pentru prezentări  ce pot fi vizualizate și editate pe iPhone, iPad sau Mac. Mai mult, ecosistemul de parteneri este tot mai mare, iar oferta de soluții Apple pentru business este în creștere constantă.

Securitate avansată

Apple oferă un nivel de securitate cibernetică https://www.pras.ro/solutii-it/securitate-it   la fel de solid ca oricare alt producător de top. Toate dispozitivele integrează elemente de securitate care criptează datele, verifică aplicațiile și protejează dispozitivele împotriva programelor malware. Touch ID protejează accesul la documentele confidențiale cu ajutorul cititorului de amprente, iar datele personale pot fi separate de cele de serviciu, chiar și pe dispozitivele deținute de angajați. De asemenea, datele stocate pe dispozitive pot fi șterse de la distanță în cazul pierderii sau furtului.

Apple pentru business, o alegere potrivită

Chiar și o firmă mică sau chiar micro, poate oferi angajaților tăi libertatea alegerii unui dispozitiv Apple. Poate fi ușor configurat de la distanță, rulează orice aplicație la fel ca un PC cu Windows și beneficiază de o securitate solidă. Realitatea incontestabilă este că produsele Apple sunt foarte atractive, mai ales pentru generațiile digitale, iar când au această opțiune, angajații tineri preferă Apple în majoritatea cazurilor. Din fericire, cercetările arată că de cele mai multe ori, angajații care muncesc pe un dispozitiv care le place înregistrează și o creștere a productivității.

Dacă aveți nevoie de produse de la Apple sau de mai multe informații, nu ezitați să ne contactați.