Chiar dacă nu lucrați cu secrete de stat şi nici nu aveți suspiciuni de spionaj industrial, cu siguranță aveți numeroase informații pe care să le catalogați drept confidențiale. Contracte, înțelegeri comerciale,  rețete de producție, oferte, contracte individuale de muncă, bilanțuri contabile, clauze contractuale... sunt doar câteva exemple de documente care nu doriți să  ajungă pe mâna oricui.

„Când o informație confidențială este comunicată de către o parte în cursul negocierilor, cealaltă parte este ținută să nu o divulge şi să nu o folosească în interes propriu, indiferent dacă se încheie sau nu contractul. Încălcarea acestei obligații atrage răspunderea părții în culpă.” ( Art. 1.184  Codul Civil – Confidențialitate în negocierile contractuale)

Totuși, astfel de informații nu sunt secrete şi nu vor fi vor fi încuiate într-un seif. Au un oarecare nivel de confidențialitate şi prin urmare sunt destinate doar unor categorii de utilizatori, interni sau externi. Pentru că aceste documente trebuie să circule într-un mod controlat, tot ceea ce aveți nevoie este o soluţie care să permită doar accesul persoanelor autorizate şi să prevină distribuirea cu sau fără intenție. Cu Azure Information Protection (AIP) pare chiar mai simplu decât pare, iar rezultatele sunt peste așteptări.

„Protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal este un drept fundamental. Legislația Uniunii Europene prevede dreptul oricărei persoane la protecţia datelor cu caracter personal care o privesc.” (Regulamentul general privind protecţia datelor - GDPR)

Ce știe să facă Azure Information Protection?

În esență AIP vă ajută să clasificați, păstrați şi distribuiți în siguranță documentele confidențiale şi să fiţi alertați atunci când sunt expediate accidental către persoane neautorizate. Soluţia funcţionează indiferent de tipul fişierului: Word, Excel, PDF, Powerpoint dar şi imagini, spre exemplu, indiferent dacă acestea sunt păstrate local sau în cloud (OneDrive, DropBox, GDrive). AIP combină tehnologiile de criptare cu cele pentru gestiunea accesului. Prin urmare, utilizatorii au acces la documente doar pe baza unor credenţiale. Companiile îşi pot defini propriile reguli de acces şi distribuire a informaţiilor, precum şi acţiunile necesare, în funcţie de cerinţele de securitate şi complianță (cu GDPR spre exemplu). În funcție de aceste drepturi, anumite documente pot fi interzise de la expediere pe e-mail (indiferent de soluţia utilizată) sau încărcare în cloud.

Prin urmare, AIP vă permite să:

  • filtraţi şi identificaţi documentele în funcţie de nivelul de confidenţialitate
  • protejaţi datele prin criptare şi acces cu autentificare
  • controlaţi modul în care sunt distribuite în companie sau în afara acesteia.

Cum funcţionează AIP?

AIP implică aplicarea de etichete pe documentele vizate şi stabilirea unor seturi de reguli şi permisiuni. Aceste reguli stabilesc nivelul de confidențialitate, utilizatori şi grupuri cu drept de acces, date limită etc. Etichetele pot fi aplicate atât în procesul de editare a documentelor cât şi din File Explorer. Soluţia este simplu de utilizat, chiar şi de persoane fără cunoştinţe tehnice. Soluţia AIP poate fi integrată în diverse fluxuri de lucru, în funcţie de specificul activităţii fiecărei companii.

AIP este un produs Microsoft şi este disponibil pe bază de abonament lunar. Pentru mai multe informaţii despre cum puteți folosi Azure Protection Information în organizația dvs contactați-ne chiar acum.